"Gumbo-laya" med kylling, tigerrejer og krydret pølse

Her i den kolde vintertid har vi brug for noget indre varme. Denne ret, som er en blandning mellem jambalaya og en gumbo, er en perfekt "varmer"... Gumbo er oprindelig en tyk suppe som stammer fra området omkring den mexikanske golf, og jambalaya en kreolsk / cajun ris ret der indeholder flere forskellige slags kød og grøntsager.


Jeg skulle egentlig have brugt okra, men kunne desværre ikke finde denne grøntsag , så jeg brugte en squash..

4 pers.
Ingredienser
2 spsk olie
200 gram krydret pølse eller frankfurtere i skiver
2 store kyllingebryster skåret i mundrette stykker
1 snittet løg
2 stilke bladselleri skåret i små stykker
1 stor gulerod skåret i små stykker
1 gul peber skåret i små stykker
2 laurbærblade
4 tsk creolekrydderi - se opskrift her på bloggen
1 tsk cayennepeber
1 tsk sambal oelek eller en stærk marineret chili f.eks Scotch Bonnet Habanero chili
4 fed finthakkede hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse flåede tomater
1 squash i tern
4 dl varm hønsebouillion 
8 rå tigerrejer
hakket frisk bredbladet persille
hakket frisk koriander

Tilbehør: ris

Tilsæt olie i en stor gryde og tilsæt pølsestykkerne. Steg stykkerne til de er brune. Tag derefter pølsestykkerne op. Steg kyllingestykkerne brune ved rimelig høj varme i ca. 2-3 minutter. Drys med salt og peber. Tag kyllingestykkerne op. 

Så er det grøntsagernes tur. Svits løg, selleri, gulerod, peber og laurblade i lidt olie i ca. 3 minutter. Tilsæt creolekrydderi, cayennepeber, sambal oelek, hvidløg og steg i 1 minut. Kom tomatpuré i og vend bladingen i ca. 1 minut. Tilsæt flåede tomater, bouillion, squash, pølsestykkerne, kyllingen og lad retten simre i 20 minutter. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Nu skal tigerrejerne tilsættes og retten skal yderligere koge i 2-3 minutter.. Retten er nu færdig og klar til servering. Drys med persille, koriander og evt. ekstra hot-sauce.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret