Opslag

Viser opslag fra januar, 2014

Madplan uge 5 - 2014

Billede
Mandag: - Tirsdag: Rester af  boller i karry Onsdag: Rester af moussaka  og frisk salat Torsdag: - Fredag: Taco,  guacamole  og  chipotle salsa Lørdag: Sushi og hvidvin Søndag: Laksesuppe

Vasketøjet må vente

Billede
Alt for patienten... 

Dum da dum da dum dum da da dum

Billede

Madplan uge 4 - 2014

Billede
Mandag: Kylling med bønner Tirsdag: Rester af squashlasagne Onsdag: Bolognese med  grøntsagsspaghetti Torsdag: Rugbrødsmadder Fredag:  Aspargessuppe Lørdag: Tournedos med stegte svampe, kartofler og ærter Søndag:  Boller i karry med et twist

Boller i karry - med et twist..

Billede
Denne opskrift er en lidt sundere version af boller i karry, da der tilsættes grøntsager. Retten er også med et twist af østen med ingefær, spidskommen, hvidløg og kokosmælk. 8 personer Ingredienser Kødboller 1 kg hakket kalve- og svinekød 1 blendet løg 2 æg 50 g mel 1 dl danskvand 1 tsk stødt koriander 1 tsk spidskommen 1 spsk karry 2 spsk groft salt peber Sauce 2 spsk kokosolie med smag 3 spsk karry 100 g friskrevet ingefær 2 hakkede hvidløg 2 gulerødder i skiver 2 stilke bladselleri eller squash i skiver 1 finthakket løg 2 dåser kokosmælk 2 spsk sambal oelek Sæt en gryde over med rigeligt af vand og salt. Kom alle ingredienserne i det hakkede kød og rør det sammen til en fars. Form små boller med en teske og kog til bollerne kommer til overfladen. De er da færdige og tages op med en hulske. I en pande eller stegegryde tilsætte olie, karry, ingefær og hvidløg og lad det simre i et par minutter. Grøntsagerne tilsættes og varm godt igennem. Derefte

Minestronesuppe med hjemmelavet pesto

Billede
Minestronesuppe er en skøn grøntsagssuppe, og som smager fantastisk tilsat frisklavet pesto. Denne ret giver også stor mulighed for at bruge dine rester af grøntsager i køleskabet. Det giver så lige det ekstra at tilsætte hjemmelavet pesto  lige inden du starter med at spise. Brug så mange økologiske grøntsager som muligt. 4 pers. Ingredienser 150 g bønner f. eks. af typen borlotti - skal iblødsættes ca. 12 timer og forkoges 3 spsk olivenolie 1 stort løg grofthakket 2 stængler bladselleri skåret i skiver 1 stor grofthakket gulerod 1 gul peber 2 fed finthakket hvidløg 100 g pancetta i små tern 2 spsk tomatpuré 1 l hønsebouillon 1 dåse hakkede tomater 100 g bælgede ærter 1 håndfuld spinat 1 håndfuld bredbladet persille salt peber Hvis du ikke har alle grøntsagerne, så skift dem bare ud, med dem du har af rester. Varm olivenolien i en stor gryde ved jævn varme. Tilsæt løg, bladselleri, gulerod, bladselleri, gul peber og svits et par mi

Jason Vale - 3 dages detoxkur "keeping it simple"

Billede
Dag 1... Første dag på James Vales 3-dages detox kur. Overraskende har jeg ikke været ret sulten, men er nu efter aftensmaden, ved at mærke en lille hovedpine komme snigende. Der er endnu ikke trang til søde sager, men som min mand siger "en burger ville være fint". Tror jeg smutter tidligt i seng. Alt hvad jeg plejer at læse om på nettet er mad, så den står vist kun TV i aften.. Dagens indtag: 1 x kogt vand med 1 skive citron 4 x friskpresset juice med avokado eller mineralvand Dag 2... Jeg har godt nok været sulten og haft hovedpine. Efter vores morgen smoothie (soya bliver ikke min ting), gik vi en lang tur på havnen i Århus, og jeg har været sulten lige siden. Efter vores eftermiddags H2O detox måtte vi tage en energibar. Håber min hovedpine går væk. Jeg har heldigvis presset juice til aftensmaden på forhånd, så det hårde arbejde, med at skrælle, skære og presse er ovre, for der er ikke meget energi tilbage. Dagen plus var middagsjuice med ingefær. Den va

Madplan uge 2 - 2014

Billede
Mandag: Stegt kyllingebryst med grønne bønner Tirsdag: Minestronesuppe med  grøn pesto Onsdag: Squashlasagne Torsdag: Rugbrødsmadder Fredag: Indbagt laks med bagte rodfrugter Lørdag: Hakkebøf med bløde løg og hvidløgsbroccoli Søndag: Fyldte madpandekager med grøn salat