Opslag

Viser opslag fra juni, 2014

Planten Gitte

Billede
Gitte er en en rododendron "Wombat" busk, som Ida har bragt med hjem til haven. Plantet i let skygge og kan ses fra køkkenet. Gitte har de skønneste rosa blomster.

Madplan uge 27 - 2014

Billede
Mandag: fastedag Tirsdag: sushi Onsdag: - Torsdag: fastedag Fredag: hjemmerøgede ørreder (John fanger dem mandag) med nye kartofler Lørdag: pil-selv-rejer,  Aioli  og hjemmebagte flütes Søndag: chicken tikka masala og chucumber

Madplan uge 26 - 2014

Billede
Mandag: fastedag Tirsdag: farsbrød  med kartofler Onsdag: chili con carne ala John Torsdag: fastedag Fredag:  boller i karry Lørdag: ovnbagt laks med nye kartofler Søndag: taco med  pica de gallo  og  syltede rødløg

New York City 2014

Billede
Hvilken fantastisk tur min mand og jeg lige har haft i New York. Det er og blive min totalt favorit by. Altid fyldt med nye og spændende ting lige om hjørnet. Og de velkendte så som Central Park. Denne tur stod i afslapningens tegn. Hotel Hudson Hotel  -  https://www.morganshotelgroup.com/hudson/hudson-new-york Helt sikkert det bedste hotel jeg har boet på i New York. Designet er specielt med sin helt egen stil. Værelserne er meget små, specielt badeværelset. Så hvis du kan leve med det, så er beliggenheden det hele værd. Lige ved Central Park, Columbus Circle, gåafstand til Time Square og mange gode restauranter på 9th Avenue. Ud over det kan jeg anbefale Taco restaurenten og hotellets Rooftop Bar med en fantastisk udsigt over tagene og til Hudson River. Prisklassen er mellem. Red Hook  - About Brooklyn Efter at have læst  Politikkens  indlæg omkring Red Hook, så måtte vi helt klart dertil. Planlæg turen i weekenden, da Water Taxi'en er gratis

Rødspætter

Billede
Aftensmaden bestod af friske og smagsfulde rødspætter. Dertil økologiske danske kartofler med persillesovs. Nu er vi så mætte, at der ikke er plads til de økologiske jordbær. Men mon ikke at de bliver klemt ned senere i aften.  Tag et smut forbi din lokale fiskehandler og bliv inspireret. Disse rødspætter er fra Havnens Fiskehus i Århus.  God weekend.

Opbevaring af frisk ingefær

Billede
Hvis du vil forlænge opbevaringen af frisk ingefær, skal det fryses lige efter købet. Det holder sig friskt i mange måneder, og der er også den fordel, at ingefæren er nemmere at rive. Tag kun del op du skal bruge og lad resten være pakket i en nem gen-oplukkelig emballage. Husk - Stop Spild af Mad  #stopspildafmad

Madplan uge 25 - 2014

Mandag: fastedag Tirsdag: pizza  Onsdag: laks med spinatsalat Torsdag: fastedag Fredag: fra delikatessen hos Il Mercantino / Mejlgade Lørdag: kylling med stegte grøntsager og peanut sauce Søndag: kyllingesalat med soltørrede tomater og pesto

Cheesecake med hindbær

Billede
Denne cheesecake med marmorering ser brand godt ud og smager skønt. Det er dog ikke den sunde udgave. Ingredienser - helst økologiske så vidt muligt Hindbærpure: 350 g hindbær 2 tsk citronsaft 50 g flormelis Kiksebund: 75 g smør 150 g digestive kiks Flødeostecreme: 5 blade husblas 1 usprøjtet citron 300 g flødeost naturel 150 g sukker 1 1/2 dl piskefløde 200 g creme fraise 38% 2 pasteuriserede æggehvider Hindbærpure: Blend hindbær, citronsaft og flormelis til en fin pure og si pureen. Behold den flydende del og sæt på køl. Kiksebund: Beklæd en springform med bagepapir. Smelt smørret og knus kiksene ned i. Pres kiksemassen sammen i springformen i et jævnt lag, og sæt den i køleskabet. Flødeostecreme:  Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Lun saften i en gryde, vrid vandet ud af husblassen og tilsæt citronsaften. Pisk citronskallen sammen med flødeost og sukker. Pisk fløde og creme fraise i. Pisk