Opslag

Viser opslag fra januar, 2015

Madplan uge 5 - 2015

Billede
Mandag: fastedag Tirsdag: smørrebrød Onsdag:  karrykål Torsdag: fastedag Freadg: Oishii / running sushi (lønningsdag) Lørdag: - Søndag:  svigermors tomatsuppe  og  flettet madbrød

Madplan uge 4 - 2015

Billede
Mandag: Fastedag Tirsdag:  Thaisuppe Onsdag: Kylling og pastasalat Torsdag: Fastedag Fredag: Enchiladas med kylling, salat og  guacamole Lørdag: Frisk pasta fra  Fru Møllers Bageri  - saucen vides ikke endnu Søndag: Kylling i karry med kokosris

Westbergs vinstue

Billede
Så er jeg igang med at færdiggøre at projekt, som har været længe undervejs. Westbergs vinstue vil forhåbentlig stå færdig den 1. februar. Alle møbler, dekorationen og den hullede væg, havde vi allerede, så der kommer ikke de store investeringer. 

Økologisk øjenmakeupfjerner

Billede
Jeg har nu fået en ny BFF. Denne milde og økologiske øjenmakeupfjerner fra Logona er den bedste, jeg endnu har prøvet. Den svider ikke ved brug og efterlader en blød hud omkring øjnene. Duften af vild rose er skøn og aloe'en beroligende. Mange stjerner herfra.  Den er købt hos Ren Kost & Krop, Jægergårdsgade i Aarhus. Ifølge butikken er dette produkt en favorit blandt kunderne.. 

Smag Aarhus - SOTA - take away

Så er jeg på banen igen http://smagaarhus.dk/sota-sushi-udvider-med-ny-takeaway/ Det er helt klart et besøg værd.

Avocadosalsa

Billede
Denne lækre og sunde advocadosalsa er perfekt til et stykke bagt laks eller anden fisk. Salsaen er med avocadoen en sundhedsbombe fyldt med de gode fedtstoffer.  Ingredienser - 4 portioner 4 små eller 2 store grovhakkede avokadoer 1/2 hakket rødløg 6 cherrytomater skåret i kvarte Limesaft af 1/2 lime 1 håndfuld hakket koriander Salt Peber Det er meget nemt. Bland alle ingredienserne og smag til med limesaft, salt og peber. Velbekomme! 

Kartoffeltårne med timian

Billede
Kartofler er en fantastisk spise, og kan tilberedes på utrolig mange måder. Det er bare lige med at få inspirationen. Som regel er tilberedningen ret let, og det er denne opskrift på kartoffeltårne ihvertfald. Ingredienser - husk økologisk så vidt muligt 1 kg kartofler i mellemstørrelse 25 g smeltet smør groft salt 1 håndfuld frisk timian Skræl kartoflerne og skær i tynde skiver (ca 2 mm). Tør kartoffelskiverne af for vand og smelt smørret imens. Hæld kartoffelskiverne i en skål og tilsæt det smeltede smør, halvdelen af det friske timian og salt. Vend det hele godt.  Til næste trin kan der med fordel bruges en metal muffinform, for at holde på kartoflerne. Smør en muffinform og stabel kartoffelskiverne i formene. Bag i ovnen i 50 minutter ved 200 grader. Læg evt en stykke staniol over de sidste 20 minutter, hvis kartoflerne er blevet tilpas brune og sprøde. Tag forsigtigt kartoflerne op af formene drys med frisk timian og groft salt. Velbekomme!

Smørstegte asparges

Billede
Asparges er en yderst velsmagende grøntsag, der både smager godt rå, stegt eller bagt. Denne variant stegt i smør med ristede sesamfrø er ideel som tilbehør til både fiske- og kødretter. Ingredienser  - husk økologiske så vidt muligt 1 bundt asparges 1 klat smør 1 håndfuld sesamfrø groft salt Rens aspargeserne og bræk enden af. Smelt smørret på panden og rist aspargeserne til de har fået lidt farve. Tilsæt sesamfrø og rist i endnu et par minutter. Drys med groft salt. Velbekomme!

Madplan uge 2 - 2015

Billede
Mandag: fastedag Tirsdag:  thaisuppe  - stærk! Onsdag: hakkebøf med bløde løg og kartofler Torsdag: fastedag Fredag: laks med avocadosalsa Lørdag:  squash lasagne  med spinatsalat Søndag: ovnstegt kylling med grønkålssalat