Tips til Aarhus


Opdateres løbende....

Fik den tanke, at det mest oplagte må da være, at opdatere alle de gode steder i hjembyen. Jeg har boet i Aarhus siden 2002 og er virkelig faldet godt til.. Jeg er faktisk vild med Aarhus. Byen som er stor nok til at man kan være sig selv, og lille nok til, at man kan overskue den. Jeg glæder mig til at se udviklingen på havnen og projektet omkring det bynære havnemiljø. Der i blandt Lighthouse... Det forventer jeg mig meget af... Fra Riisskoven er der fin udsigt over byggepladsen, hvor udviklingen kan følges...For a weekend escape plan in english please see below link to New York Times / Travel
http://nymag.com/travel/weekends/aarhus/


SHOPPING


Salling - stormagasin
www.salling.dk

Magasin - stormagasin
I forbindelse med Magasin ligger Emmerys. Magasin er blevet opgraderet og er nu blevet en oplevelse.
www.emmerys.dk

Hørlyck
Lækker skobutik der også forhandler tasker, smykker og specielt udvalgte tøjmærker.
Mærker: Pura Lopez, Vic Matié, Alberto Fermani, Pedro Garcia, Aigle, Chie Mihara, Marc By Marc Jacobs, Barbara Bui, Sonia Rykiel, See By Chloé Acne og Whyred.
http://www.hoerlycksko.dk

Format
Format har fået en "ny" flot butik med nye lækre varer. Check også deres hjemmeside for on-line shopping..
http://www.format-trendhouse.dk


BOLIG

Stof & Stuff,
Badstuegade 20, Århus C - www.stofogstuff.dk
De har de sjoveste bånd, knapper og stof...

La Maison
Forhandler meget dekorativt boligtilbehør, møbler, gaveartikler mm. Specielle og anderledes produkter.
http://www.la-maison.dk

Illums Bolighus
Denne butik fører alle de kendte designere indenfor boligtilbehør, møbler, lamper etc... Virkelig et besæg værd. Butikken er beliggende i Hasle.. Ud af Viborgvej... De har også en web-shop, hvis du ikke lige kommer forbi..
http://www.illumsbolighus.dk


Art Expo
http://www.galleri-artexpo.dk


Hylle Vintage
En af de hyggeligste butikker i Århus gemt i Maren Smeds Gyde.. Butikken er fyldt med tøj, fajance, glas, kander, små-møbler, figurer og porcelæn... Her kan du altid finde en ting til boligen, og manden kan altid finde den rigtige gave til hustruen.. (DESVÆRRE LUKKET).


Kähler and Friends  -  Flagskibsbutik
Bsøg butikken i M. P. Bruuns Gade og få en oplevelse af spændende design og flotte farver. Funtionelt og spændende design..
http://www.kahlerdesign.com/da/om-kaehler/flagship-store


MAD

Irma
Sælger oksekøb, svinekød der anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Der er også mange økologiske varer, specielle oste etc... Har kan du købe italiensk pancetta...Ligger i forbindelse med Magasin og i Risskov.
www.irma.dk
Irma i Århus er desværre lukket. Prøv at tjekke deres webshop..

Salling Super
I delikatessen findes friske fisk, lækkert kød og en velassorteret delikatesse. Ligger under Salling på Strøget.
www.salling.dk/Food/Salling%20Super/Pages/SallingSuper.aspx

Il Mercantino
Denne butik med rigtig mange italienske specialiteter tilbyder også take away. Prøv både deres sandwich og pizza. Er at de bedste pizzasteder i Aarhus. Butikken ligger i Mejlgade 18.. De har en delikatesse som har mange lækkerier der er så fristende... Her findes de helt rigtige pastamærker.


Jeremys Breadkitchen
Når du nu alligevel har købt ind i Il Mercantino så smut lige forbi bageren Jeremys på den anden side af gaden. Det er en rigtig god økologisk bager, som sælger de mest fantastiske kanel bagels.
(ER DESVÆRRE LUKKET)

Grand Fromage
Hvis du leder efter en speciel ost, så er denne butik stedet at lede.. De har et enormt udvalg af forskellige lækre oste.. Og de har en web-shop så du kan få bestillingen leveret til døren. "Stakkels" budbringer.
http://www.grand-fromage.dk

Bazar Vest
Tyrkiske, arabiske, nordafrikanske og indiske butikker. Der er en kæmpe frugt- og grøntafdeling, slagtere (måske halal, men spørg i butikken), gavebutikker, bagere, spisesteder, købmænd, smykker, elektronik osv.. Tjek hjemmesiden. Står du lige at mangler en ingrediens til et eksotisk måltid, så fåes det her..
http://www.bazarvest.dk

Thai Binh Trading
Butikken Har et bredt udvalg af varer fra de asiatiske køkken... De har specialiteter fra Thailand, Kina. Vietnam og Japan. Yderligere har de et stort udvalg af frosne fisk der i blandt blæksprutter,  rejer og muslinger.. Mangler du noget til din nye thairet, så besøg denne butik på Skanderborgvej.. Gode parkerings muligheder..
http://thaibinh.dk

Clausens fiskehandel
Danmarks ældste fiskehandel og måske nok en af de bedste. I denne flotte butik kan du finde de mest friske fisk og få ny inspiration.. Du kan også få et god råd med på vejen..
http://www.clausensfiskehandel.dk

Torvedag
Hver onsdag og lørdag formiddag er der torvedag på Ingeslev Boulevard i Århus C. Der er alt, også i økologisk... Frugt, grønt, kød, italiensk is, blomser, haveplanter, mel, friskpresset saft, krydderurter og jeg kunne blive ved...

Hyggelig lørdagstradition for os som desværre er forhindret onsdag på grund af arbejde..

For økologisk kød, prøv hos Ryderne. Det er min nye kød leverandør af okse- og svinekød, frankfurtere, spegepølse... Se deres hjemmeside... Mega spændende...
www.ryderne.dk

CAFEER

Römer - åen
Skrev tidligere "hyggelig og med god udendørsservering", men her på det sidste har vi haft dårlige oplevelser pga. af en sløv og dårlig betjening. Kommer der ikke igen...
http://www.caferomer.dk

Globen Flakket - åen
Hvis du skal have en billig og god brunch på hverdage, kan jeg anbefale Globen Flakket. Dkr 30,00 uden drikkevarer.. Tjek det ud..
http://www.globen-flakket.dk

Café Faust
Jeg kan stærkt anbefale Café Faust ved åen. Jeg har kun haft gode oplevelser, og oplevet en god service. Så hvis du til frokost kan sparke dig forbi alle barnevognene, så tag lige at prøv Café Faust og bestil en pastaret med laks, tigerrejer og pesto. Syntes at portionerne er ret store..

Café Svej
Meget hyggelig café med god dansk mad. Stjerneskud, smørrebrød, æggekage etc...
http://www.cafesvej.dk

RESTAURANTER

Miro
Denne restaurant er en af de bedste i Aarhus og det har den været siden åbningen i 1990. Jeg var der for første gang i januar 2011 og hele oplevelsen var fantastisk.. Maden udsøgt og serveringen i topklasse.. Tony er meget beleven og du føler dig virkelig tilpas.. Vinene er fint afstemt til maden.. (Vi købte lidt ekstra vin med hjem)
http://www.restaurant-miro.dk

Rick's
Marrokansk inspireret mad og indretning. Denne restaurant har i mange år været en af vores favorit restauranter til fornuftige penge... Min favoritret er Tagine med unghanebryst.. Den er i særklasse...  Tema for indretningen er som en moderne Casablanca....
http://www.restaurantricks.dk


Mefisto
Denne restaurant er beliggende i Latinerkvarteret i Aarhus. Mefisto er en hyggelig restaurant med gourmet mad frokost og aften... Jeg kan anbefale deres stjerneskud til frokost...
http://www.mefisto.dk

Sota Sushi Bar
Min mand og jeg har været på Sota Sushi... (Vi har fået løn).... Trods en tirsdag aften var der fyldt på restauranten og vi havde en rigtig god oplevelse, og maden var i top.. Vi fik en menu "Combo til 2", og fik flere gode overraskelser, så som lækre, lækre sticks. En menu til hver og en flaske god hvidvin omkring 700,-... Vi kommer snart igen...
http://www.sotasushibar.dk/kontakt

Klassisk 65
Hvis du endnu ikke har været her, så book et bord... Fantastisk sted, med rigtig god mad og fed stemning. Deres creme brulee og oste "is to die for".
http://www.klassiskdeli.dk

Klassisk Fisk
Denne franske fiskerestaurant er et besøg værd. Hyggelig atmosfære, venligst betjening og rigtig god mad. Har på fornemmelsen at jeg kommer til at komme der en del. Glæder mig allerede til næste besøg.
http://www.klassiskfisk.dk

CANblau
Tapas restaurant med lækkert og ukompliseret mad. 4 mennesker, 12 tapas retter og stor begejstring og glæde. Minder totalt om en tur til Barcelona.. Fik mange positive overraskelser som retterne blev serveret. Kommer helt sikkert snart igen... Det skal vi bare..
http://www.canblau.dk/

Nordisk Spisehus
Lige nu kører Nordisk Spisehus et New York tema og det skulle bare prøves. Min veninde og jeg bestilte 3 retter (fåes også med 5 og 8 retter).. Vi kan ikke spise så meget mad, selvom vi ved at det er afstemt.. 3 retter 399,- var en meget rimelig pris. Maden var helt i top. Jeg kan kun give restauranten mine bedste anbefalingen. Vinen var også rigtig god. Specielt rødvinen.. Lady in Red, 2009 tror jeg.. Druerne er dyrket i Columbia Valley og vinen har en intens smag af frugt med en smag af peber... De 110,- per glas var ok. Jeg nød det meget.Europa - mad og vinbar
Byens bedste smørrebrød. Så er det sagt. Yderligere er betjening i top. Jeg er vild med at komme til en frokost på Europa. Det er bare så svært at vælge mellem alle de gode "madder". Kokken har som regel 3 stk. for ca. 150,-. Favoritterne er fiskefilet, æggemad og hønsesalat. Her har Aarhus en helt speciel god restaurant.
http://restauranteuropa.dk

Frøken Koch
Ukompliceret dansk mad ud over det sædvanlige. Fiskefilet, svineskank, flødestuvet spinat, fiskefrikadeller, rødgrød, citronfromage og alt andet dansk mad i en spændende forklædning. Du skal ikke snyde dig selv for denne oplevelse. Betjening er beleven og venlig. Udsigten over den gamle lystbådhavn i Aarhus er skøn og restaurantens terrasse vender mod vest. Nyd den i sommervarmen.
http://www.kocherier.dk/FRØKEN-KOCH.159.aspx

TAKE AWAY


Ta' Sushi
Vores nye favorit sushi sted i Århus. Kvaliteten er rigtig god og prisen er rimelig...  Kan virkelig anbefales, og vi nyder det virkeligt.... Prøv deres spicy mayo som tilbehør...  Vi må kun få sushi
på lønningsdage.. Eller spise vi sushi hver uge...
Beliggende i Mejlgade.. En gade i udvikling.
http://ta-sushi.dk/ (ER DESVÆRRE LUKKET)
Hent fra Sota Sushi

Sites
Hold dig ajour med alt hvad der sker i Århus på nogle af nedenstående sites.
http://www.aoa.dk
http://www.aarhus.dk


MARKEDER
Bagagerumsmarked på Ingerslev Boulevard. Markedet holder som regel 1. og 3. søndag fra april til september, men se kalenderen på nedenstående link. Du kan helt sikkert gøre et godt fund.
http://www.lions-bagagerumsmarked.dk/pages/info.html


SKØNHED

Neglestudiet
Et af de bedre steder at få ordnet negle, både manicure og pedicure, er hos Neglestudiet i Århus N. Det er ikke det billigste sted, men de er også meget dygtige. Neglestudiet tilbyder også håndbehandlinger, forlængelse, forstærkning, kunstige negle og Shellac.

Neglestudiet
v/Stjernepladsen
8200 Århus N

Jeg kan desværre ikke oprette et link, da hjemmesiden åbenbart ikke er oppe at køre...

Helle Thorup - byens bedste spa

Siden opdateres løbende

Kommentarer

Populære indlæg