Ægmuffins - til morgenmad
Jeg er ved at lære kunsten i at spise morgenmad og vigtigheden af dette, hvis jeg ønsker et varigt vægttab.
Mit problem er at det morgenmad, som er lækkert og giver mig lyst til at spise morgenmad, også er tidskrævende og det ønsker jeg bestemt ikke om morgenen. Hellere sove de 10 minutter længere, specielt om vinteren.. Nedenstående "morgenmadsmuffins" med æg, kød og grøntsager er rigtig gode og kan laves i forvejen. Varmes let i microovnen.
Det er ovenikøbet en kalorielet ret, som også er en opskrift til brug af rester fra aftensmaden dagene før. Husk altid på "Stop Spild af Mad"..
De lækre muffins vil også være gode til brunch med familien.
12 muffins
Ingredienser
Rester af tilberedt kød (skinke, kylling, oksekød)
kogte grøntsager i små stykker (f. eks gulerod, peberfrugt, squash, kartofler, porre)
1 lille håndfuld revet ost f.eks Gouda
spinat (blancheret)
7-8 æg
salt
peber
evt. basilikum eller andre rester af friske krydderurter
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland kød, grøntsager og ost en skål og vend forsigtigt. Fordel fyldet i de 12 smurte forme. Pisk æggene med salt og peber, til de er luftige. Tilsæt evt. de friske krydderurter. Hæld æggemassen i de 12 forme, så de er ca. 3/4 fyldte.
Bages i ovnen i 30-35 minutter til toppene er gyldne og lækre.
Har du proevet at lave dem?
SvarSletJeg tror jeg lavet nogen-ligenende, og de "braende" fast i formen. Men jeg er helt vild med ideen, saa jeg er ret nysgaerig om du har proeve dem..
Koes
Hej Bibi.... Ja, jeg har lavet dem og de blev rigtig gode.. BIllederne er taget i mit eget køkken, så det er mine helt egne.. ;-).. Kh Karen
SletHej :)
SvarSletLyder som en lækker opskrift!! Kan de fryses ned??
Hej og ja, de kan godt fryses. god fornøjelse. Mvh Karen
Sletved du hvor mange kalorier der er i?
SvarSletHej
SletDet ved jeg desværre ikke.. Men ikke mange..
Mvh
Karen