Rejsetips til Hamborg

Det er altid spændende at opleve og udforske en by, hvor man ikke har været før. Vores tur til Hamborg, her i sommerferien, har været en stor oplevelse, hvor vi oplevede en afslappet stemning, fede butikker i hobetal, rigtig gode restauranter og flotte bygninger. Hamborg er en by på vej frem, og med god grund. Priserne på hoteller er fornuftige, specielt i løbet af ugen, og maden er god og billig.

Yderligere var det en kun en køretur på 3 timer og 20 minutter fra Aarhus N til Hamborg. Det er et stort plus.

Se mine tips til byen herunder...

Restauranter

East
Virkelig lækker sushi i smukke omgivelser.  Et fantastisk sted som har meget mere end sushi at byde på. Et besøg er et must. East er også et hotel - se link under hoteller.


http://www.east-hamburg.de

Enzo
Lille og hyggelig italiensk restaurant. Spisekort var der ikke noget af, men tjeneren fortalte om dagens menu. Men selvom præsentationen var på tysk fik vi et par lækre pastaretter og en rigtig god flaske vin - og til billige penge. Det er en god ide at bestille bord for stedet er meget populært og en af Hamburgs bedste restautanter.
http://www.trattoria-enzo.de

ChaCha
I indkøbscenteret Europapassage ligger denne thai inspirerede fast food restaurant. Den er meget besøgt og der skal påregnes en "smule" ventetid på maden. Maden er god, og vi fik autentiske thailandske retter til en fornuftig pris. Så hvis det uheldigvis skulle regne på ferie, så tag et smut forbi.
http://www.eatchacha.com

Block House
Gode steaks - og prøv deres "pfeffersauce". Restauranten er ikke så romantisk men hyggelig. Vi fik anvist en plads i en af båsene og det var perfekt.
http://www.block-house.de

Die Bank
Denne restaurant er oprindelig en gammel bank, som nu er indrettet til en fed restaurant. De gamle bankbokse bliver f.eks brugt til vinkælder. Maden er helt i top og udvalget er stort.
http://www.diebank-brasserie.de

NIL
God "slow-food" restaurant til rimelige penge.
http://www.restaurant-nil.de

Meatery
Steakrestaurant på SIDE hotel. Den har rigtig gode anbefalinger.
http://www.meatery.de

Fischmarkt
Skøn fiskerestaurant og en hyggelig atmosfære. Husk at bestille bord. Restauranten er meget hyggelig indenfor.
http://www.restaurant-fischmarkt.de

Rialto
Gennemsnitlig restaurant med god mad og et skønt vinkort. Indretningen er ret hyggelig. Et besøg værd.
http://www.rialto-hamburg.de

Picasso
Hyggelig spansk restaurant tæt på Rådhuset. Servere lækre tapasretter, klassisk paella, sort paella og kødretter. God idé at kunne en lille smule spansk.
http://www.picasso-hamburgo.de

Sightseeing

Den gamle Elbtunnel
Bygget i 1911 og er 437 meter lang. Det er muligt for fodgængere at gå under Elben uden betaling. Man kan stadig se bilelevatorerne som fragtede bilerne op og ned. Det er meget imponerende. Nedgang ved Landungsbrücken.
Sejltur i havnen
Ved Landungsbrücken vrimler det med tilbud på havnerundfart.
http://www.hanse-hafenrundfahrt.de

Hafencity
Havneby under en utrolig forvandling. Pakhuse bliver restaureret og nye bygninger dukker op. Ser meget ufærdigt ud og er lige nu et stort byggerod. Projektet forventes færdigt omkring 2020-2025..
http://www.hafencity.com

Sejltur på Alster
Hyggelig sejltur på Binnenalster og Aussenalster. Fra vandsiden skal man oplever Hamburgs mest velhavende del, se de flotte villaer med skønne haver som vender ned til vandet. Der er en hyggelig maritim atmosfære grundet de forskellige ro- og sejlklubber. Turen varer ca. 45 minutter og starter ved pavillonen.
http://www.alstertouristik.de
Miniatur Wunderland
Her vandrer man mellem Tyskland, Østrig, Schweiz, Amerika og Scandinavien sammen med en helt masse andre.. Pladsen er trang, men stedet er imponerende. Her tænkes specielt på sektionen med Hamborg Lufthavns Terminal, hvor flyene både letter og lander. Bare lufthavnen har taget næsten 50.000 arbejdstimer at opføre. I ferieperioderne anbefales det at købe billetter på forhånd.
http://www.miniatur-wunderland.com

Reeperbahn - St. Pauli
Hamburgs legendariske sexgade med lysskilte og galionsfigurer. Gaden er fyldt med sexshops, stripklubber og er rimelig harmløse. Men kvinder skal ikke gå i Herbertstrasse. Der er en "lukket" bordelgade og kun for mænd..
Shopping

Drys rundt i de forskellige gader. Neuer Wall, Alster-arkaden, Grosse Bleichen, Axel Springer Platz og Mönckebergstrasse. Der er alt fra H&M til alle designermærkerne blandt andet Tiffany's og mange fede mærker, du ikke har hørt om før. Besøg Europassage og Alstercenteret. Alstercenteret var imponerende

http://www.europa-passage.de
http://www.alstertal-einkaufszentrum.de

Opdagede butikken Quartier 30.. Tro mig, der kommer jeg igen..

Hoteller
SIDE hotel - *****
Dette hotel har vores bedste anbefalinger. God service, parkering, spaområde, bar og restaurant.
http://www.side-hamburg.de

Mariott
http://www.marriott.com/hotels/travel/hamdt-hamburg-marriott-hotel
Et af de bedste hoteller i Hamborg, efter min mening. Hyggeligt og servicen er i top.

East
http://www.east-hamburg.de/en/hotel
Skønt high end hotel.Hamborg er virkelig skøn, og jeg er ikke den eneste der synes det. Her et link til en anden rigtig god guide på languagewire.com
http://languagewire.com/da/lw/rejsetips/hamborg


Rigtig god tur!

Kommentarer

 1. Tak for din store hjælp og indsats på Food Festival i Aarhus i dag, Karen!

  Vi er super glade for din hjælp.

  Kærlig hilsen,
  Selina

  SvarSlet
 2. Hej Karen, Havde egentlig aldrig tænkt på Hamburg som en weekend getaway, men en af mine venner delte en artikel http://languagewire.com/da/lw/rejsetips/hamborg hvilket fik mig til at søge lidt mere. Da vi går meget op i mad faldt jeg over din side. Vi prøvede Rialto og havde en dejlig aften og et super måltid. Tak for det.

  SvarSlet
 3. Hej, det er jeg rigtig for at høre. Tak fordi du tog tid til at skrive og mange tak for linket.

  Med venlig hilsen
  Karen Westberg

  SvarSlet

Send en kommentar