Syltet rødkål - alt andet end julemad

Er du ikke så meget til den smattede og udkogte rødkål til jul, så se her. Denne opskrift giver en sprød og syrlig rødkål, der klæder andet end juleanden

For eksempel i en taco. Syrligheden og sprødheden passer perfekt til det krydrede fyld.

Ikke så meget snak - mere mad! Opskrift nedenfor:




















Ingredienser - økologisk så vidt muligt

500 g fintsnittet rødkål, brug evt. mandolinjern
150 g groft salt
1/2 l æbleeddike
200 g rørsukker
3 dl hvidvin
2 spsk peberkorn
6 laurbærblade
4 spsk gule sennepsfrø

Læg rødkålen i en skål og drys salten over. Fordel, kram rødkålen lidt og lad den trække i 2 timer.

Bland eddike, hvidvin, rørsukker og laurbærblade i en gryde og kog til mængden er reduceret til ca. det halve. Si og sæt til side.

Skyld kålen let og tør overskydende væde af. Bland kålen i en glasbeholder sammen med sennepsfrø og helt eddikeblandingen over, så alt kålen er dækket. Sæt straks låget på og så i køleskabet.

Dagen efter har du den lækreste råsyltede rødkål.

Velbekommer og selv tak!







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret