Mexikansk Salsa Verde - af tomatillo
På min rejse til Mexico for en del år siden, fik jeg en salsa verde, der både smagte himmelsk. Endelig har jeg fundet tomatillo (grønne tomater) på dåse. Jeg prøvede selv at dyrke tomatillo i min have sidste år, men uden held...
Så nu er den her....
Ingredienser
12 tomatillo
3 fed hvidløg
2 hakkede chili / må gerne være lidt stærke
1 håndfuld frisk koriander
saften af 1 lime
salt
peber
Blend alle ingredienserne og smag eventuelt til med mere limesaft, salt og peber..
Serveres som dip til chips og som tilbehør til kødretter.
Hej Westberg.
SvarSletHvor køber du tomatillos?
Jeg opholder mig i Mexico i vinterhalvåret og savner tomatillos når jeg er i Danmark, til salsa og carne asada.
Da det lyder til du kan lide tomatillos her er en opskrift på en salsa med avocado.
1 stor moden avocado
10 grønne tomatillo
Serrano chile, eller jalapeno
3 kviste af koriander eller mere
1 fed hvidløg
Salt, at smage
Kog tomatillos og chiles i kogende vand i 5 minutter eller indtil de skifter farve. Hæld vandet fra og kom i en blender sammen med avocado, koriander, hvidløg og salt. For tynder konsistens tilsæt vand fra kogning eller mælk.
Hvis du mangler friske chiles kan jeg sende dig nogle.
Mvh. Henrik.
Hej Henrik. Mange tak frie din kommentar. Jeg har endnu ikke kunnet finde friske tomatillos, så jeg har dyrket den selv. Med mindre held dog. Jeg vil helt sikkert prøve din opskrift med tomatillos på dåse fra La Constena. Jeg kan godt forstå at du tilbringer de kolde dage i Mexico. Jeg har været i Cabo. Både omgivelserne og maden var fantastisk. Vil gerne tilbage en dag. Lyder lækkert med de friske chilier. Mvh Karen
Slet