Minestronesuppe med hjemmelavet pesto

Minestronesuppe er en skøn grøntsagssuppe, og som smager fantastisk tilsat frisklavet pesto. Denne ret giver også stor mulighed for at bruge dine rester af grøntsager i køleskabet.

Det giver så lige det ekstra at tilsætte hjemmelavet pesto lige inden du starter med at spise.

Brug så mange økologiske grøntsager som muligt.



4 pers.
Ingredienser
150 g bønner f. eks. af typen borlotti - skal iblødsættes ca. 12 timer og forkoges
3 spsk olivenolie
1 stort løg grofthakket
2 stængler bladselleri skåret i skiver
1 stor grofthakket gulerod
1 gul peber
2 fed finthakket hvidløg
100 g pancetta i små tern
2 spsk tomatpuré
1 l hønsebouillon
1 dåse hakkede tomater
100 g bælgede ærter
1 håndfuld spinat
1 håndfuld bredbladet persille
salt
peber

Hvis du ikke har alle grøntsagerne, så skift dem bare ud, med dem du har af rester.

Varm olivenolien i en stor gryde ved jævn varme. Tilsæt løg, bladselleri, gulerod, bladselleri, gul peber og svits et par minutter. Tilsæt pancetta, hvidløg og tomatpuré. Bønnerne kommes i sammen med bouillon, hakkede tomater, ærter, spinat, persille og lad suppen koge i 30 minutter. 

Smag til med salt og friskkværnet peber. Serveres varm og med en skefuld pesto per person. 

Drys evt. en smule revet parmesanost over.



Kommentarer

Populære indlæg