Cheesecake med hindbær
Denne cheesecake med marmorering ser brand godt ud og smager skønt. Det er dog ikke den sunde udgave.
Ingredienser - helst økologiske så vidt muligt
Hindbærpure:
350 g hindbær
2 tsk citronsaft
50 g flormelis
Kiksebund:
75 g smør
150 g digestive kiks
Flødeostecreme:
5 blade husblas
1 usprøjtet citron
300 g flødeost naturel
150 g sukker
1 1/2 dl piskefløde
200 g creme fraise 38%
2 pasteuriserede æggehvider
Hindbærpure: Blend hindbær, citronsaft og flormelis til en fin pure og si pureen. Behold den flydende del og sæt på køl.
Kiksebund: Beklæd en springform med bagepapir. Smelt smørret og knus kiksene ned i. Pres kiksemassen sammen i springformen i et jævnt lag, og sæt den i køleskabet.
Flødeostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Lun saften i en gryde, vrid vandet ud af husblassen og tilsæt citronsaften. Pisk citronskallen sammen med flødeost og sukker. Pisk fløde og creme fraise i. Pisk citronsaften, som er tilsat husblas, glat og tilsæt. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren og vend den forsigtigt i ostecremen. Tag 4 spsk af hindbærpureen og sæt til side. Vend forsigtigt resten af pureen i ostecremen.
Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden, hæld den sidste smule pure over og tegn passende størrelse cirkler så kagen bliver marmoreret på toppen.
Dæk forsigtigt kagen med køkkenfilm og sæt på køl natten over. Pynt med et par mynteblade inden servering.
Hindbærpure:
350 g hindbær
2 tsk citronsaft
50 g flormelis
Kiksebund:
75 g smør
150 g digestive kiks
Flødeostecreme:
5 blade husblas
1 usprøjtet citron
300 g flødeost naturel
150 g sukker
1 1/2 dl piskefløde
200 g creme fraise 38%
2 pasteuriserede æggehvider
Hindbærpure: Blend hindbær, citronsaft og flormelis til en fin pure og si pureen. Behold den flydende del og sæt på køl.
Kiksebund: Beklæd en springform med bagepapir. Smelt smørret og knus kiksene ned i. Pres kiksemassen sammen i springformen i et jævnt lag, og sæt den i køleskabet.
Flødeostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Lun saften i en gryde, vrid vandet ud af husblassen og tilsæt citronsaften. Pisk citronskallen sammen med flødeost og sukker. Pisk fløde og creme fraise i. Pisk citronsaften, som er tilsat husblas, glat og tilsæt. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren og vend den forsigtigt i ostecremen. Tag 4 spsk af hindbærpureen og sæt til side. Vend forsigtigt resten af pureen i ostecremen.
Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden, hæld den sidste smule pure over og tegn passende størrelse cirkler så kagen bliver marmoreret på toppen.
Dæk forsigtigt kagen med køkkenfilm og sæt på køl natten over. Pynt med et par mynteblade inden servering.
Kommentarer
Send en kommentar