Gulerodsbrud - nemt og lækkert

Opskriften på gulerodsbrud er simpel og resultatet meget velsmagende. Så i stedet for at give en "arm" hos den lokale bager, så prøv at bage disse både sprøde og bløde gulerodsbrud. En stor bonus er, at huset dufter skønt.

Gulerodsbrudene smager allerbedst friskbagte og lune, men er også velegnede til frysning.



Ingredienser til 20 stk. - husk økologiske produkter så vidt muligt.
50 g gær
5 dl lunket vand
100 g sukker
1 tsk salt
ca. 1 kg hvedemel
100 g smør
4 store gulerødder revet fint
2 piskede æg
200 g solsikkekerner

Rør vand, gær, sukker og salt sammen til gæren er opløst. Tilsæt derefter 750 g mel, smeltet smør, æg, gulerødder og solsikkerkerner. Ælt godt sammen og tilsæt forsigtigt de resterende 250 g mel. Pas på at dejen ikke bliver for mættet, da dejen skal være ret klisteret. Lad blandingen hæve et par timer.

Del herefter dejen i 20 stykker og læg brudene på en bageplade dækket med bagepapir. De skal ikke formes som boller, men brug en ske og "hæld".  Lad så brudene efterhæve tildækket i 1 time.

Bages ved 220 g i ca. 15 minutter.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret