Palma de Mallorca - en lille storby

Palma, Mallorcas "hovedstad", er en lille storby med stor charme. Byen har meget at byde på så som perfekt beliggenhed ved vandet, historie, museer, restauranter, fremragende shopping og ikke mindt et underholdende natteliv. Det er også oplagt at tage til Palma i en forlænget weekend, hvor der skal slappes af. I byen er mange hyggelige pladser, hvor både lokale og turister nyder kolde spanske øl og nationaldrikken sangria i skyggen.

Her er et par af mine tips til byen.

Transport til og fra lufthavnen
Den billigste transport de 8 km til Palma fra lufthavnen, er med den lokal bus nr. 1. Prisen er beskedne EUR 3,-. Men det anbefales ikke at tage bussen, hvis du har meget bagage. Håndbagage er fint. Bussen kører igennem Palma og vender ved lystbådehavnen. Stig på bussen lige udenfor lufthavnen. Stoppestedet ligger ved biludlejningen, så det er ret nemt.

En taxa koster omkring EUR 25,- alt efter, hvor du skal hen i Palma. Tjek evt her for taxa raterne.


Hotel
Hotellet har en perfekt beliggenhed lige ved havnepromenade. Snyd ikke dig selv, og bestil med havudsigt. Udsigten over lystbådehavnen, i særdeleshed, er pragtfuld og der er hele tiden trafik af store yachts, sejlbåde, færger og krydstogtskibe.

Til hotellet hører en lille pool med tilhørende udendørsbar. Hotellet udleverer håndklæder til deres gæster til brug ved poolområdet. Dette er et stort plus, når håndklæderne ikke lige passer ned i håndbagagen, som mange nøjes med at tage med på storbyferie.

Fra hotellet tager det ca. 15 minutter at nå Palma centrum til fods. Det virker dog ikke som 15 minutter, da turen langs lystbådehavnen er fantastisk.


Restauranter

Et godt råd modtaget fra en af de lokale. Spis efter kl. 21.00! De fleste turister har da forladt restauranterne..

W'erne er Westberg stjerner.. De går fra et til fem w'er, med fem som det bedste af det bedste.

Cappuccino - www
I Palma findes flere restauranter i kæden Cappuchino, men den hyggeligste ligger for foden af katedralen og tæt på Ramblaen. Jeg kan anbefale morgenmad bestående af økologisk yoghurt, mysli, honning og frisk frugt. Og god stærk kaffe er altid et plus.

Le Oliva - www 
På et lille torv tæt på Plaza Mayor fandt vi denne hyggelige restaurant. Deres speciale var fem tapasretter, som flot repræsenterede den spanske tapas. Hygge, hvidvin og afslapning.

S' Esponja (linket er til deres Facebookside) - wwwww 
Den bedste madoplevelse jeg har haft længe og denne restaurant er et must-try for madelskere på tur til Palma. Mallorcinske specialiteter med inspiration og fusion med det asiatiske køkken. Omgivelserne er hyggelige og smagsfuldt indrettet. Af forretter vil jeg specielt anbefale tun tateren og hovedretten mallorcinsk lam. Smagen er ubeskrivelig god og den lokale hvidvin overraskede med en fyldig og velafstemt smag af sol. 

Med beliggenhed med udsigt til den gamle fiskerihavn i Palma, er det svært at finde et mere autentisk sted at nyde en paella eller en god gang tapas. Maden er god og udvalget stort, men det er udsigten som trækker stedet op. 

Restauranten har også en stor populær bar, som er meget besøgt om aftenen. Baren serverer også champagne og østers. Det er ret hyggeligt.


Koa - www
Populær restaurant beliggende i en af de små hyggelige gader i det gamle Palma og tæt på havnen. Restauranten er ifølge deres hjemmeside inspireret af Maui, Hawaii, men det er dog ikke et gennemgående tema i restauranten. Menukortet byder også på tapas, pizza og en god steak. Maden er veltilberedt og spændende. 

Nogen gange er der bare en sportsbegivenhed, som bare skal ses, lige meget hvor man er. Her anbefales Hogan's sportsbar af flere grunde. Tv'et er udenfor, så de der ikke vil se sport, kan sidde med udsigt ud over lystbådhavnen, burgerne er virkelig gode (det er svært at finde i Spanien) og sangriaen er en af de bedste.


Madelskernes paradis

Livet er madmarkeder og Palma har hele to styk, som begge er et besøg værd. Og lige et godt råd - Spis ikke inden!

Mercado Santa Catalina 

Mercado del Olivar
Strand

Det kan være for varmt at være i Palma i sommerheden og så anbefales en tur til stranden. Ca. 15 minutters kørsel, med bus nr. 3 fra Palma, ligger stranden i Cala Mayor. Turen koster EUR 3-. Det er en lille hyggelig strand med et par restauranter som har udsigt over stranden og vandet. 

Tip - Foran hotel Nixe Palace, til venstre når man kommer ned på stranden, er der ikke så trængt. Der koster to liggestole plus parasol EUR 16,-. 
Det gamle Palma

Tag dig god tid og gå en tur i det gamle Palma omkring Palmas vartegn - den gotiske katedral La Seu

Det er et charmerende kvarter, hvor der gemmer sig mange hyggelige gyder, pladser, haver og ikke mindst små hyggelige butikker. Du kan sagtens få en hel dag til at gå i kvarteret.Det skjulte sted

Abaco
Måske det mest kendte "hemmelige" sted i Palma. Siden 1981 har baren i Sa Llotja været gemt bag en stor trædør, og skilter stadig ikke ret godt. Stedet her er meget specielt og gårdhaven emmer af stemning fra en svunden tid. Køb en cocktail og lade alle stedets indtryk trænge ind. Du glemmer ikke Abaco.
Kommentarer