Braiserede oksehaler med pappardelle pasta

Umiddebart lyder oksehaler ikke ret tiltalende, men smagen er i top og giver en formidabel sauce. Så giv halerne en chance. Tilberedningstiden for oksehaler er ret lang, men det er ventetiden værd, for kødet bliver enormt mørt og falder let fra benene. Som sagt bliver saucen forrygende efter de 4-5 timer i ovnen og perfekt til både pasta og kartoffelmos. Jeg foretrækker pappardelle, da smagen her trænger ind i de brede pastastrimler.4 personer.
Ingredienser - økologisk så vidt muligt.
500 g oksehaler. Bed slagteren om at hakke i 4 cm stykker
Olivenolie
1 hakket løg
4 gulerødder skåret i mundrette stykker
2 stilke bladselleri skåret i små stykker
1 porrer snittet i fine stykker
2 fed pillet hvidløg
0,5 liter okseboullion
2 dåser flåede tomater
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk rosmarin
4 laurbærblade
4 nelliker
2,5 dl rødvin
salt
peber
Worcestershire sauce

500 g pappardelle 
Parmesanost


Denne ret foretrækker jeg at tilberede i en stegeso. Det giver en fantastisk smag og retten passer sig selv det meste af tiden. En halv time før brug hæld koldt vand i stegesoen og lad den stå, mens du forbereder retten.

Start med at krydre oksehalerne med salt og peber. Steg i en gryde i lidt olie eller i ovnen, til alle stykkerne bliver flot brune på alle sider. Tag kødet op og placer på en tallerken. Tilsæt løg, gulerødder og selleri. Lad grøntsagerne stege i et par minutter under omrøring og tilsæt porrer og hvidløg. Rør i retten i et par minutter ved mellem varme. Tilsæt kødet og evt. kødsaft. Dernæst tilsættes timian, rosmarin, laurbærblade, nelliker, rødvin og boullion. Rør godt rundt og tilsæt lidt vand, hvis konsistensen af retten er tyk. Lad retten koge op.

Hæld hele herligheden over i stegesoen og placer midt i ovnen. Stegetiden er omkring 4 timer ved 170 grader. Rør lidt rundt i retten hver halve time. Du kan se at retten er færdig, når kødet falder fra benene ved omrøring. Tag derefter stegesoen ud og hæld en god slat Worcestershire sauce i retten. Fjern dernæst alle benene og de 4 nelliker. Lad retten stå med låg på, mens du tilbereder pastaen.

Serveres rygende varm med masser af revet parmesanost og friskkværnet peber.
Kommentarer

Populære indlæg