Foccaciabrød med løg

Efter opfordringer kommer hermed opskriften på foccacia brød med timian og løg. Brødet smager også godt med rosmarin.




Ingredienser:
25 gr gær
4 dl lunket vand
2 spsk olievenolie
2 tsk salt
400 gr hvedemel
400 gr italiensk durummel 00

4 store løg
koldt vand
2 spsk eddike

1 håndfuld frisk timian
2 dl olivenolie
1 dl vand
groft salt

Gæren opløses i det lunkne vand. Salt og olivenolie tilsættes og melet blandes i. Ælt dejen igennem til den er glat. Det er ca. 5 minutter. Dejen dækkes med et tyndt lag mel og skal hæve 2 timer.

Løgene halveres og skæres skiver. Bland koldt vand og eddike og tilsæt løgene. Lad bladingen står i 3 timer i køleskabet. Ved at løgene ligger i det kolde vand forsvinder den stærke smag. Det gør løgene bløde og søde.

Dejen rulles ud i bradepandestørrelse og tryk fordybninger i dejen med fingerne. Tag løgene op og fordel dem jævnt. Bland / ryst vand og oliven sammen og hæld blandingen ud over dejen. Det kan godt synes af meget, men vandet fordamper i ovnen og olie trækker ind i brødet. Drys groft salt og frisk timian over og stil bradepanden i ovnen.

Bages ved 200 gr i ca. 20 minutter. Serveres lun som tilbehør eller bare som snack.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret