Jambalaya

Dette er den creolske version af paella, som vi nu har lavet en del gange. Det er en sydamerikansk udgave, så husk frisk koriander og lime saft. Retten er fyldt med grøntsager, så brug evt. de grøntsagsrester du har i køleskabet....




6 pers.
Ingredienser
4 store stykker økologisk kyllingebryst
2 spsk olivenolie
2 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 stilke bladselleri
3 gulerødder
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
2 spsk sambal oelek
5 dl hønseboullion
5 dl ukogte ris
4 dråber tabasco
200 g rejer
200 g chorizo
Frisk koriander

Skær løget i små tern. Rens alle grøntsagerne og skær dem i passende stykker. Jeg foretrækker lidt større stykker, da det gør retten mere rustik. Chorizo skæres i små stykker. Husk at fjerne skindet.  Løgene svitses i rigeligt olivenolie og grøntsagerne tilsættes. Svitses i 3-4 minutter. Chorizo og kylling tilsættes og brunes.

Pres hvidløg ud over retten og hæld de flåede tomater i. Tilsæt så sambal oelek, tabasco, boullion og til sidst de ukogte ris. Husk lige at skylle risene inden. Vær sikker på at boullionen dækker risene. Lad retten simre i ca. 25 minutter til risene er kogte og har suget væden. Det er vigtigt at du rører i retten ofte. Smag til med salt og peber.

Bland rejerne i et par minutter inden servering og pynt med friskhakket koriander og limebåde.

Kan serveres med et stykke brød og grøn salat.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret