Butter chicken

Butter chicken er endnu en fantastisk indisk ret... Vi lavede den i weekenden, og for første gang, brugte jeg ghee i stedet for smør... Både i denne ret og i naan brødene... Det både dufter, smager anderledes og bidrager til en mere eksotisk smag... Ghee købte jeg i Jordens Frugter i Tordenskjoldgade, Aarhus N.. Kan også købes i Bazar Vest, Aarhus V i den Pakistanske / Indiske butik....Ingredienser:
600 g kylling filet i stykker
2 cm revet ingefær
3 fed pressede hvidløg
80 g smuttede og finthakkede mandler
180 ml yoghurt
1/2 tsk chili pulver
2 hele nelliker mast i en morter
4 kardemonnebælge mast i en morter
1 tsk kanel
2 tsk graham masala
2 dåser hakkede tomater
1 1/2 tsk salt
5 spsk ghee
1 stort finthakket løg
6 spsk frisk hakket koriander
1 dl piskefløde


Marinade:
Bland ingefær, hvidløg og mandler i en stor skål og tilsæt yoghurt, chilipulver, nelliker, kardemommefrø, kanel, graham masala, tomater og salt. Rør blandingen sammen og rør forsigtigt kyllingestykkerne i. Lad marinaden stå i mindst 2 timer eller natten over i køleskabet.

Tænd ovnen på 180 grader C. Smelt ghee i en gryde og tilsæt de hakkede løg. Svits løgene til de er gyldne og tilsæt kyllingen samt marinaden og steg i ca. 5 minutter.. Tag gryden af varmen. Tilsæt frisk hakket koriander og fløde. Blandingen hældes i et ildfastfad og sættes i ovnen i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for brun eller brændt tildækkes fadet med sølvpapir.

Serves med ris, naanbrød, myntedip og chutney...

Velbekomme...

Kommentarer

Populære indlæg