Butter chicken

Butter chicken er endnu en fantastisk indisk ret... Vi lavede den i weekenden, og for første gang, brugte jeg ghee i stedet for smør... Både i denne ret og i naan brødene... Det både dufter, smager anderledes og bidrager til en mere eksotisk smag... Ghee købte jeg i Jordens Frugter i Tordenskjoldgade, Aarhus N.. Kan også købes i Bazar Vest, Aarhus V i den Pakistanske / Indiske butik....



Ingredienser:
600 g kylling filet i stykker
2 cm revet ingefær
3 fed pressede hvidløg
80 g smuttede og finthakkede mandler
180 ml yoghurt
1/2 tsk chili pulver
2 hele nelliker mast i en morter
4 kardemonnebælge mast i en morter
1 tsk kanel
2 tsk graham masala
2 dåser hakkede tomater
1 1/2 tsk salt
5 spsk ghee
1 stort finthakket løg
6 spsk frisk hakket koriander
1 dl piskefløde


Marinade:
Bland ingefær, hvidløg og mandler i en stor skål og tilsæt yoghurt, chilipulver, nelliker, kardemommefrø, kanel, graham masala, tomater og salt. Rør blandingen sammen og rør forsigtigt kyllingestykkerne i. Lad marinaden stå i mindst 2 timer eller natten over i køleskabet.

Tænd ovnen på 180 grader C. Smelt ghee i en gryde og tilsæt de hakkede løg. Svits løgene til de er gyldne og tilsæt kyllingen samt marinaden og steg i ca. 5 minutter.. Tag gryden af varmen. Tilsæt frisk hakket koriander og fløde. Blandingen hældes i et ildfastfad og sættes i ovnen i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for brun eller brændt tildækkes fadet med sølvpapir.

Serves med ris, naanbrød, myntedip og chutney...

Velbekomme...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret