Nemme og lækre flutes

I disse krisetider undrer det mig at priserne på brød er steget så meget hos bageren. Jeg nægter at give så mange penge for et rugbrød eller flute.

Denne opskrift er lidt af en grundopskrift... Fyld i hvad du lige har lyst til af krydderier og skift kernerne med det du foretrækker. Eller hvad du lige har af rester i skuffen.

2 flutes
Ingredienser:
3 dl lunkent vand
40 g gær
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g italiensk durummel
350 g hvedemel
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld solsikkerkerner
1 æg
birkes

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, salt, mel og kerner. Ælt dejen igennem. Dejen skal virke lidt klisteret, da kernerne vil dræne dejen og noget af vandet, når den hæver.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time og form til 2 flutes. Lad dem efterhæve på bradepanden i ca. 30 minutter. Tænd for ovnen / 200 grader.

Lige inden flutesene skal i ovnen, snit flutesene på skrå (ca. 1 cm dybe), pensel med pisket æg, og drys birkes på.

Bag i ovenen i ca. 15 minutter.




Kommentarer

Populære indlæg