Tips til Venedig

Nu er jeg tilbage fra min tur til Venedig. Byen er en af de flotteste byer, som jeg har besøgt.. Bygningerne, lyset og ikke mindst de charmerende kanaler.

Besøg byen inden den "drukner"... Vandstanden omkring Venedig er steget 11 cm og byen er sunket 23 mm de seneste 10 år.. Synd, og jeg håber at det vil lykkes at sikre byen, hvis vandstanden i havet fortsat stiger..
Bliv væk i de små gader med de hyggelige broer.. Du kan næste ikke undgå det. Så finder du også andre butikker en lige dem med masker og glas...

Ankommer du med bus fra lufthavnen, så er der flere muligheder for transport til hotellet. Er det din første gang anbefaler jeg Water Taxi. Vi gav ca. EUR 75,- for de 10-15 minutter... Godt givet ud.. Ellers tag vandbusserne... 1 og 2 til Markus pladsen og begge sejler videre til Lido'en i sommerperioden.

Start ellers turen med en rundtur til vands i kanalerne enten med Water Taxi eller tag en gondoltur... Begge dele er dog lidt spicy.. En gondoltur ca. EUR 100,-.. 


På andendagen bookede vi en sejltur til øerne Murano, Torcello og Burano. Vi valgte turen igennem Alilaguna - http://www.alilaguna.it/?lang=en . Denne hjemmeside viser også priser og ruter på "vandbusserne" og transport fra Marco Polo lufthavnen af vandvejen... Nemt, når man lige har dannet sig et overblik...  Hjemmesiden har også en udemærket City Guide over Venedig.

Burano....


Hotel
Vi boede på Hotel / Bed and Breakfast Casa Santa Maria Formosa, som er et meget lille hotel med 9 værelser. Det skal stærkt anbefales. Ligger lige midt i San Marco kvarteret og lige ved siden af Santa Maria Formosa kirken. Alle værelserne er istandsatte, rummelige og virkelig hyggelige. Personalet i receptionen var søde og meget hjælpsomme. Jeg vil helt klart bo der igen.. Ca. 30 minutters gang fra Pl. Roma hvor busserne afgår til lufthavnene Marco Polo og Treviso (Ryanair).

Udsigten fra vores værelse..

Markuspladen er virkelig en stor oplevelse. Pladsen er fortryllende og smuk med kirken og paladset i baggrunden... Besøg også pladsen om aftenen, når mørket falder på. Få en drink eller en kop espresso og nyd atmosfæren og musikken fra de forskellige orkestrer.
Restauranter
San Zulian
Marco Polo - 
Da Gigi

Opdaters....

Kommentarer

Populære indlæg