Flet dit eget madbrød
Vil du gøre lidt mere ud af dit brød, prøv en fletning. Dette flettede brød er lækkert til både hovedretter og ost. Denne model er drysset med sesamfrø og birkes, som er mine favoritter. Man skal jo have sine ugentlige birkes.

2 brød
Ingredienser
750 g hvedemel
50 g smør
5 dl skummetmælk
50 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
Æg til pensling
Brikes
Sesamfrø
Smelt smørret og bland mælken i. Smuldr gær i blandingen og rør til gæren er opløst. Tilsat salt, sukker og hvedemel indtil dejen er smidig og en lille smule klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter. Ælt dejen godt igennem, ca. 5 minutter, og del i 6 lige store stykker. Rul stykkerne til pølser. Flet dem sammen 3 og 3, og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensl brødene med det piskede æg og drys med birkes og sesamfrø. Bages i ovnen på 220 grader i 15 minutter.

2 brød
Ingredienser
750 g hvedemel
50 g smør
5 dl skummetmælk
50 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
Æg til pensling
Brikes
Sesamfrø
Smelt smørret og bland mælken i. Smuldr gær i blandingen og rør til gæren er opløst. Tilsat salt, sukker og hvedemel indtil dejen er smidig og en lille smule klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter. Ælt dejen godt igennem, ca. 5 minutter, og del i 6 lige store stykker. Rul stykkerne til pølser. Flet dem sammen 3 og 3, og lad brødene efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensl brødene med det piskede æg og drys med birkes og sesamfrø. Bages i ovnen på 220 grader i 15 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar