Brug stokken i kampen mod madspild

Fredag den 09. maj 2014 var jeg så heldig, at være med til at uddele smagsprøver for Stop Spild af Mad og Frugtformidlingen på Gammeltorv i København. Her var vi blandt både øko- og Eurovision temaer, så der var fyldt med skøn mad og god musik. Måske lige bortset fra den der karaoke stand med melodi grandprixsange. Det var ikke alt, der lød lige godt, men det skabte en god stemning.Temaet for vores stand var - Brug Stokken. Derfor blev der serveret 2 lækre salater, som var hhv. broccolisalat og blomkålssalat. For begge salater var det gældende at hele hovedet blev brugt og dvs. både stokkene og bladene. Intet blev smidt ud. Og så var alle råvarerne selvfølgelig økologiske.


Interessen for vores stand, specielt de gratis smagsprøver, var meget stor og de fleste besøgende også meget snaksaglige, heldigvis. Det var fantastisk med den meget positive respons, vi fik tilbage. Både omkring smagen af salaterne, men også vores budskab.

Derfor vil jeg dele opskrifterne på de 2 salater, og jeg håber, at I vil tænke på, hvordan I kan få reduceret jeres madspild i dagligdagen. Husk det også kan mærkes på pengepungen. 

Det behøver ikke at tage lang tid at lave sunde, og lækre salater. Opskrifterne er totalt FAST FOOD og de smager skønt!

Blomkålssalat
1 rå blomkålshoved med stok og blade
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 citron
1 spsk spidskommenfrø / ristede og kværnet
1 dl olivenolie
salt

Skyld blomkålhovedet godt og blend sammen med persillen. Hæld over i en skål og tilsæt revet citronskal, presset citronsaft, spidskommen, olivenolie og smag til med salt. 

Nemmere kan det vist ikke blive. 

Broccolisalat
1 rå broccolihoved
1 håndfuld ristede sesamfrø
1/2 dl æbleeddike
4 spsk honning
salt 
peber

Skyld broccolihovedet godt. Skær stokken og bladene fra resten. Skær stokken i tynde skiver og lad bladene være hele. Derefter deles resten af broccolien i buketter. Bland æbleeddike, honning, salt og lidt peber sammen og bland med broccolien, både buketter, stokken og bladene. Tilsæt til sidst de ristede sesamfrø.

Skøn og frisk salat med sødme og syrligt.

Kommentarer

 1. Uhm, tak for opskriften, det smagte virkelig godt! mvh nethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nethe. Det var så lidt og selv tak for dit store arbejde i Stop Spild af Mad. Mvh Karen

   Slet
 2. Tusinde tak, Karen og Nethe, for jeres meget flotte indsats til eventen!

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Selina. Det var bare så sjovt, og jeg glæder mig til igen, at deltage i et arrangement. Det er virkelig stort at være en del af.. Knus Karen

   Slet

Send en kommentar