Thai millionbøf

Denne ret er ikke særlig køn, men smager helt fantastisk. Der skal bruges friske limeblade og ikke tørrede. De friske limeblade købes hos asiatiske købmænd. Køb en bunke og frys dem ned.


Serveres med nudler.

Ingredienser til 2-3 personer.
1 løg
2 tsk kokosolie med smag
400 g hakket oksekød
1 fed presset hvidløg
1 rød chili
1 grøn chili
1 stængel citrongræs
2 friske limeblade
1 dåse kokoscreme eller kokosmælk
1 spsk fish sauce
1 frisk lime

Hak løget fint og steg det i olien. Tilsæt hakket oksekød og steg videre ved høj varme. Det pressede hvidløg og limeblade tilsættes. Fjern kernerne fra chilierne, hak dem fint og tilsæt retten. Fra citrongræsset fjernes de yderste blade og roden skal have et slag med noget tungt. Tilsættes sammen med kokosmælk, fish sauce og limeblade.

Kog ved svag varme 15 minutter og smag retten til med det friskpressede saft fra limen og eventuelt ekstra fish sauce for mere salt.

Bland med de kogte nudler og server straks. 

Giv denne ret en chance. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret