Gnocchi - en skøn italiensk specialitet

Hvis du er til italiensk mad, så er en gang gnocchi ikke til at komme uden om. Denne rustikke ret af mel og kartofler passer både som forret og hovedret. Der er mange muligheder med hensyn til saucen. På billedet er gnocchi'erne vendt i en rest hjemmelavet pesto. Ellers kan jeg anbefale en spicy chilisauce eller salviesmør.

Denne opskrift er meget let og resultatet er perfekte og luftige gnocchi. 

4 små portioner (som forret) 
Ingredienser - helst økologisk så vidt muligt
0,5 kg melende, skrællede og kogte kartofler
2 æggeblommer
1 spsk olivenolie
ca. 125 g hvedemel
salt
revet parmesanost

Mos kartoflerne så der ingen klumper er. Tilsæt æggeblommer, olivenolie, salt og rør godt rundt. Når massen er jævn tilsættes melet lidt af gangen. Jeg anbefaler at ælte med hænderne for at have en føling med, hvornår dejen har den rette konsistens. Når denne er nået del dejen i fire. 

Derefter rulles de til pølser, som har tykkelse af en pegefinger. Skær i stykker af 2 cm og rul hvert stykke let med en gaffel, for at få det rette gnocchi mønster.

Kog gnocchi i saltet vand i ca. 4 minutter. Dryp dem af, bland med den ønskede sauce og drys med revet parmesanost.


Kommentarer

Populære indlæg