Thaisuppe

Suppen er virkelig smagsfuld og stærk... Min storebror er min inspiration, men opskriften er også krydret med råd fra en kollega i Bangkok. Retten er nem at lave og perfekt til en rest af kylling, svine eller oksekød.



4 personer
Ingredienser
Suppen
1 l vand
4-5 spsk Tom Yum pasta
2 friske limeblade

Fyld
1,5 oksebov med ben (kogt og skåret i små tern)
300 g risnudler
1 broccoli
3 stængler bladselleri
2 bundter forårsløg
ristede løg
chili sauce (Hot chili sauce Sriracha - Uni-Eagle)
fish sauce
mushroom soya sauce
2 friske lime
evt. frisk koriander

Kog okseboven i ca. 1 time eller efter anvisning på pakken. Det kogte kød skæret i små tern.  Bring vand med Tom Yum pasta i kog og tilsæt de 2 friske limeblade.

Mens suppen koger snittes broccoli, selleri og forårsløg i små stykker og anbringes i små skåle. Lime skæres i både. Overhæld risnudlerne med kogende vand og lad dem stå i 3-4 minutter til de er bløde. 

Når suppen har simret i ca. 10 min. er retten klar til servering. Først tages risnudlerne i en skål eller dyb tallerken og suppen hældes over. Derefter tilsættes alle de resterende ingredienser og fish sauce, chili sauce, soya sauce, frisk lime hældes over.

Drys med frisk koriander.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indstilling af ur på mit SMEG gaskomfur

Smagsfuld spansk kylling med appelsin

Tun carpaccio - verdens bedste forret