Hindsgavl Slot

I denne weekend har min mand og jeg nydt et weekend ophold på Hindsgavl Slot. Oprindeligt havde vi booket et julefrokostophold, men Hindsgavl Slot havde "byttet" om på nogle datoer, så opholdet blev ændret til et "Gastronomi og vin" ophold.


Så da vi nu havde fået det på det rene, tjekkede vi ind lørdag kl. 13.00 og fik hurtigt henvist vores juniorsuite, som lå i en af de nyrestaurerede fløje. Værelset var meget flot, rummeligt og badeværelset var med spabad. Men når vi nu havde forventet et slotsværelse i gammel stil, blev vi en lille smule skuffede. Vi fandt os dog hurtigt til rette.

Kl. 14.00 var det tid til en rundvisning i Hindsgavl Dyrehave med lokal guide. Ud over den smukke skov, så vi adskillige kronhjorte, som nysgerrigt fulgte os på vej. Guiden var en tidligere skovfoged fra Hindsgavl, så vi kom vidt omkring og fik mange nyttige og unyttige oplysninger med op vejen. 

Specielt når vi lige fik et "bark-spørgsmål" fra gruppen kastet ind over.


Efter 1 times vandring i skoven blev vi mødt af en skøn overraskelse. Hindsgavl serverede the med pernod og hjemmebagte småkager. Altså den the med lidt sprut i, var virkelig forrygende og gav os mod på endnu en etape i kulden.


Efter gåturen blev der serveret kaffe og kage i "Laden". Udvalget var fint, og kaffen varm. Tror vi tøede op efter den 3. kop. 

Derefter havde vi et par timer til afslapning. Det blev til et par glas hvidvin, juleøl og en tur i et halvlunkent boblebad.

Så blev det tid til den store 5-retters menu. Restauranten var i et lille lokale, som bare ikke var ret hyggeligt. Heller ikke her, var der meget slotsstemning. Personalet viste os hen til vores bord, og vi fik serveret vores velkomstdrink. Dertil fik vi serveret en persillepesto med friskbagte boller og knækbrød. Meget velsmagende.

Menuen

Pandekage på maltøl med hjemmrøget torsk, purløgscreme, sylterødløg & urter.
(torsken smagte forrygende men resten fulgte ikke op)

Bresaola med smørristede kastanjer, æble og dild.
(velsmagende bresaola og kastanjer, men retten manglede mere af det sure æble)

Rosastegt dyrefilet med jordskokkepuré, smørristede jordskokker, jordskokkechips, pommes fondant, vildtglace tilsmagt med slottets æblemost.
(Helt igennem en fantastisk velsmagende ret. Dyrefilet'en fåes ikke bedre)


Udvalg af oste med slottets hjemmesylt og hjemmelavet knækbrød.
(Skønne, velsmagende oste og tilbehør. De oliven!)


Pocheret pære bagt i chokoladekage med pæresorbet og chokoladesauce.
(Velsmagende og afstemt ret)


Derefter blev der serveret en god kop kaffe og sødt bestående af 4 stk. chokolade, som vi simpelthen ikke kunne spise op.

Menuen var en vinmenu og alle vinene var fint afstemte til maden. Specielt Barbaresco'en på Nebbiolodruen, som blev serveret til dyrefileten.

For mig var højdepunktet den perfekt stegte dyrefilet forfulgt af osten. Resten levede ikke på til, hvad vi forventer af god gastronomi. Vi blev bare ikke overrasket nok.

Når det så er sagt, så var betjeningen meget opmærksom og beleven. Et stor plus var, at vi fik lov at sidde mellem retterne, som heldigvis ikke bare kom flyvende efter hinanden. De fortjener en stor ros.

Søndag morgen blev der i Laden serveret morgenmad. Denne morgenmadsbuffet manglende ikke noget, og de hjemmelavede boller fortjener en medalje. Morgenmad på et højere niveau.

Tak til Hindsgavl Slot for en rigtig god weekend, hvor vi kunne slappe af omgivet af idyl og venligst personale.
Kommentarer