Dahl - indisk linsegryde

Dahl, dhal eller dal er en indisk vegetarret, der er meget velsmagende. Retten er sprængfyldt med proteiner og fibre, fattig på kalorier og mætter rigtig godt.

Er du på 5:2 kuren er en portion dahl perfekt til en frokost eller aftensmad, da den indeholder under 500 kalorier.

Opskriften er venligst doneret af min mand John Westberg.















4 pers.
Ingredienser - økologisk så vidt mulig
200 g røde linser
500 ml bouillon
2-3 fed hvidløg
1 spsk karry pasta
1 tsk graham masala
1 tsk karry
1/2 tsk kardemomme (evt. 2 hele kardemomme)
knust chili
1 dåse flåede tomater
lille klump revet ingefær (alternativt kan tørret, knust ingefær bruges (1 tsk)
1 spsk spidskommen
1 stang kanel
salt
peber


Hvidløg snittes fint og svitses kort i olivenolie ved svag varme. Tilsæt karry, revet ingefær rør i et minuts tid. Nyd duften fra gryden. Hæld bouillon, de skyllede linser, flåede tomater og resten så af ingredienserne i.

Lad moletjavsen koge 20-25 minutter ind til retten har en grødet konsistens. Undervejs smages til, og salt, peber, chili og evt. knust ingefær tilsættes, hvis den skal have ekstra “pift”. Vær endvidere opmærksom på om retten begynder at smage for meget af kanel - hvor kanelstangen i så fald fiskes op.


Serveres evt. med naan brød og agurkedressing (Raita). Eventuelle rester kan fint fryses - og smager fantastisk som restemad.

En dusk frisk koriander til pynt...

Kommentarer

Populære indlæg